open-navfaktor-logo
search
Stara većina
Neće biti smjene načelnice: SNSD, PDP i HDZ BiH vratili vlast u Drvaru
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Partije demokratskog progresa (PDP) na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Drvara ponovno su preuzeli vlast u toj općini.
17.02.2020. u 18:17
get url
text

Glasovima devet vijećnika smijenjeni su predsjednica Općinskog vijeća Jasna Pećanac (Socijalistička partija) i njezin zamjenik Berislav Bošnjak (HDZ 1990), a na njihovo mjesto izabrani su Milan Kunić (SNSD) i Stijepo Vukančić (HDZ BiH).

Vijećnici su, također, usvojili zaključak da se svi akti doneseni na sjednicama Općinskog vijeća održanim od decembra 2019. godine do februara 2020. godine ponište.

Naime, u tom su razdoblju vijećnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije, Partije demokratskog progresa, HDZ-a 1990 i Demokratskog narodnog saveza imali većinu te su smijenili tadašnje rukovodstvo Općinskog vijeća te pokrenuli proceduru opoziva općinske načelnice Dušice Runić.

Među poništenim aktima su i kadrovske smjene u upravljačkim strukturama u javnim preduzećima i ustanovama.

Na sjednici Općinskog vijeća Drvara usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju općine za prva tri mjeseca te Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 4.923.550 maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.