open-navfaktor-logo
search
Jasne poruke
Salkić: Za islamofobe u EU nisu problem počinioci genocida, već žrtve Bošnjaci muslimani
Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić kaže kako u Evropskoj uniji, uključujući i Veliku Britaniju, živi više od 25 miliona muslimana. U Francuskoj oko šest miliona, Njemačkoj oko pet miliona, Velikoj Britaniji oko četiri miliona...
23.12.2021. u 11:45
get url
text

VEZNI TEKST - Mađarskoj sporno šta će sa zemljom sa dva miliona muslimana

- Sada je odjednom problem dva miliona bosanskih muslimana Bošnjaka provjerenim islamofobima i onima koji podržavaju one koji negiraju dokazani, presuđeni genocid i veličaju presuđene ratne zločince. Bošnjaci su narod koji je usljed genocida i progona raseljen širom Evrope i u svim zemljama su ocijenjeni kao najbolje integrirani strani državljani u domicilno društvo i postojeći sistem. Dakle, nije problem integracija. Problem je što su Bošnjaci muslimani autohtoni evropski narod, što je nad nama dokazano počinjen genocid i što bi negiranje genocida trebalo zabraniti čime se stvaraju pretpostavke da se genocid neće ponoviti - napisao je Salkić na svom Facebook profilu. 

Za islamofobe, nastavlja Salkić, nisu problem počinioci genocida i oni koji ga negiraju već su problem žrtve Bošnjaci muslimani nad kojima je počinjen genocid.

- Oni koji daju podršku onima koji negiraju genocid, veličaju i nagrađuju presuđene ratne zločince oni podržavaju ideje o ponovnom činjenju genocida. Dijeliti anticivilizacijske vrijednosti islamofobije i fašizma znači biti spreman da počiniš genocid. Na civiliziranom dijelu EU je da se obračuna sa islamofobima i fašistički orijentisanim liderima kako bi sačuvala kredibilitet zajednice sa ljudskim pravima i slobodama za sve njene građane. Naši bošnjački korijeni ovdje u Bosni i Hercegovini, u srcu Evrope, su toliko duboki i jaki da ih nijedna oluja u prošlosti nije uspjela iščupati pa neće ni vaša anticivilizacijska, profašistička islamofobija u službi onih koji negiraju genocid i veličaju presuđene ratne zločince za genocid.

Nećete uspjeti u vašoj namjeri da u nama ubijete autohtone vrijednosti evropskog naroda, nećete nam uspjeti nametnuti osjećaj da ovdje nisu naši korijeni, da mi kao narod nismo dio prošlosti, sadašnjosti i budućnosti naše domovine Bosne i Hercegovine i Evrope - zaključuje Salkić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.