open-navfaktor-logo
search
Stanje u zdravstvu
SDA TK: Premijeru, ako ste se borili protiv korupcije, prestanite, puno je mrtvih nakon vaših političkih odluka
Ekspoze koji je premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić pročitao na prvoj sjednici kada je imenovan sa ove distance djeluje samoubilački, frustrirajuće i odvojeno od realnosti. Od obećanja da će kapaciteti biti prošireni za smještanje pacijenata dobili smo sugestiju Bože Jurića da pozitivne pacijente na COVID19 iz domova zdravlja ne šalju prema UKC Tuzla, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. 
05.02.2022. u 15:03
get url
text

- Nije Vlada Tuzlanskog kantona demantovala ministra zdravstva Jurića, kome žene oboljele od karcinoma dojke nisu u nadležnosti, koji jednu izjavu daje o pandemiji od imenovanja, koji nema plan kako da izađemo iz ovog sumraka u kome svakodnevno se traži mjesto više na mezarjima.

VEZANI TEKST - Socijaldemokrate BiH: Elzina Pirić zaposlila brata i sestru u UKC Tuzla

Premijeru Hodžiću, da vam približimo kao čovjeku, na vrhu liste smo po smrtnosti u svijetu, Tuzlanski kanton je najgori. U izvještaju 11, 18, 49 sedmično, nisu brojevi, to su članovi porodica, naši prijatelji, roditelji. U najtežem periodu na mjesto ministra zdravstva imenovali ste lice sa diskutabilnim stručnim znanjem.

Od vraćanja UKC Tuzla na lidersku poziciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, imamo odlazak vrhunskog ortopeda, jednog od najpriznatijih u Evropi u privatnu kliniku zbog uslova rada, primanja, ponižavanja njegovih mogućnosti. A spašavao nas je Aleksandar Vujadinović u ratu kao ljekar ARBiH, spašavao nam supruge, majke, očeve od karcinoma koji su napadali kičmeni stub, od najtežih preloma i svi smo tražili njegovu intervenciju jer znalo se da su kod njega svi pacijenti isti, bez obzira na imovinski status - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su sa UKC-a Tuzla otišli i veliki ljekari Hajrudin Kačar, Zlatan Fatušić, Senada Husarić, Samra Ilijazović – Topčić, Enes Idrizović, Nermin Mušanović..., te da su svi oni tokom prošle godine otišli u privatnu kliniku "zbog svega što niste ispunili obećavajući u svom ekspozeu".

- Nisu vam oni premijeru bitni, niste se osvrnuli na njihov odlazak jer umiraće ko novca ne bude imao, važnije je, što je predsjednica Pokreta demokratske akcije Elzina Pirić zaposlila brata i sestru u taj UKC Tuzla, što ste na posljednjem konkursu za referenta za pravnu podršku javnim nabavkama primili djevojku čiji je prosjek tokom školovanja 7,1, a odbili Lejlu Karić sa prosjekom 9,72.

Šta rekoste, krećete u obračun protiv korupcije?

VEZANI TEKST - Inspekcijski nalaz nije razlog: Hadžiefendić o ostavci na funkciju medicinskog direktora UKC-a Tuzla

Kako onda objašnjavate činjenicu da je član komisije na prethodno navedenom konkursu bio predsjednik kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Bahrudin Hadžiefendić i doskorašnji direktor za medicinska pitanja u UKC Tuzla.

Nemojte zaboraviti, da ste, kako je rekao Alen Kamerić, upravo ga vi imenovali na mjesto direktora UKC Tuzla, bez saglasnosti Federalnog ministarstva zdravstva i sa diplomom stečenom u upitnom vremenskom roku sa neakreditovanog univerziteta, protiv čijih čelnika Tužilaštvo TK-a vodi istragu.

Ako ste se zaista borili protiv korupcije, danas prestanite, previše je mrtvih nakon vaših političkih odluka - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.