open-navfaktor-logo
search
Danas sjednica
Vijeće ministara BiH raspravljat će o izmjenama Izbornog zakona te o finansiranju institucija
Bit će raspravljano i o Programu rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2024. godinu te o izvještajima o radu institucija tog vijeća za 2023. godinu
AUTOR: Fena
22.04.2024. u 07:56
get url
text
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas sjednicu, s početkom u 13.30 sati.
Na predloženom dnevnom redu sjednice, objavljenom na stranici Vijeća ministara BiH je, između ostalog, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o financiranju institucija Bosne i Hercegovine i Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom Bosne i Hercegovine za razdoblje 2022 - 2025. godina - novi tekst, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.
Bit će raspravljano i o Programu rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2024. godinu te o izvještajima o radu institucija tog vijeća za 2023. godinu.
Na dnevnom redu je i informacije o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu 2024 - 2026. godine, konvergenciji BiH i konkurentnosti ekonomije u BiH.
Državni ministri će raspravljati i o izvještajima o radu Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH za 2023. godinu i radu Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i streljivu međusobno i s pravnom stečevinom EU.
Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2024. godinu - II. krug glasanja, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om BiH - II. krug glasanja i pod znakom Povjerljivo Izvještaj o radu Obavještajno -sigurnosne agencije BiH za 2023. godinu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.