Jedna od najljepših žena i glumica svijeta Angelina Jolie nije se mogla riješiti nekih "demona" i popularnog je glumca držala na vrlo kratkoj uzici. Ovo je pet strogih pravila kojih se siroti glumac morao pridržavati.

1. Jennifer Aniston

Prije braka s Angelinom Jolie, Brad Pitt je bio oženjen glumicom Jennifer Aniston. Iako je Angelina zapravo preotela Brada od tadašnje supruge, na nju nikad nije prestala biti ljubomorna, pa mu je jednostavno zabranila ikakav kontakt s bivšom suprugom. Brad tokom braka s Angelinom nije smio ni privatno ni poslovno komunicirati ni raditi s Jennifer.

2. Partijanje

Sudjelovanje na partyjima i tulumarenje sa slavnim kolegama nije jedna od stvari u kojoj je, za razliku od ostalih glumaca, Pitt mogao uživati. Angelini se nije sviđala ideja da on "visi okolo" s drugim zvijezdama i ograničila mu je broj društvenih događanja na kojima je smio prisustvovati.

3. Prijatelji

Brad i Jennifer imali su mnoštvo prijatelja parova s kojima su se družili. Brad je bio poznat u Hollywoodu kao vrlo popularan prijatelj koji se volio družiti, no Angelina nije bila ljubiteljica toga. Prema nekim izvorima, nije uživala niti provoditi vrijeme s Bradovim prijateljima niti se družiti s njihovim ženama. Tako je, npr., Bradov nekadašnji najbolji prijatelj George Clooney saznao o Bradovom razvodu od novinara.

4. Putovanja

Jedna od prednosti slavnih je što mogu otići na odmor i posjetiti egzotična mjesta skoro kada god to požele. No, Bradu i Angelini putovanje je bilo više od hobija. Brad je pokušao da njihova djeca probavaju tradicionalno školovanje i upišu se u normalnu školu, no Angelina je inzistirala da stalno svi budu "spakovani" i angažirala tone tutora koji bi na bilo kojem mjestu na svijetu educirali njihovu djecu. Oni su bili porodica koja je vječno na putu i, kako bi ostao s Angie i djecom, Brad nije imao izbora nego prihvatiti taj nomadski stil života.

5. Ljubomora

Ako je neko jednom nekog prevario, prevarit će i vas - bila je vječna mora koja je stalno mučila popularnu glumicu. Kao glumac, Brad Pitt je oduvijek radio s prekrasnim glumicama. Kako Angelina najbolje zna da se hemija iza kamere može brzo roditi, navodno je Bradu ograničavala i broj uloga u filmovima u kojima su mu partnerice trebale biti neke od najljepših žena na svijetu.