open-navfaktor-logo
search
Novosti iz BH Telecoma
Nagrađivanje Ultra kreditom za odlaganje otpadne ambalaže u reciklomate u Sarajevu
Kompanija BH Telecom je uspostavila partnersku saradnju sa firmom Eko grad d.o.o. Sarajevo u vezi sa korištenjem pametnih recikomata na području Kantona Sarajevo.
14.02.2024. u 15:36
get url
text
BH Telecom
BH Telecom

Korisnici Ultra usluge BH Telecoma odnedavno za korištenje reciklomata, odnosno za odlaganje PET ambalaže u reciklomate dobivaju nagradni Ultra kredit. 

Za ubačenu jednu plastičnu, staklenu ili alu bocu/konzervu ili sl. otpad Ultra korisnik sebi omogućava dopunu od 0,10 KM, za ubačene 3 boce – 30 feninga, za 5 ubačenih boca pola marke kredita,…

Pametni reciklomati su u Sarajevu smješteni na atraktivnim lokacijama Sarajevo City Centra, ARIA malla, Vilsonovog šetališta, ulazu na Vrelo Bosne, u Pionirskoj dolini, reciklažnom dvorištu KJKP RAD, Dobrinji, Vogošći i Hadžićima.

Eko grad je prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja je prepoznala rastući problem aluminijskog, staklenog i plastičnog otpada s kojim se naše društvo uglavnom neefikasno bori. Podstaknuti time, u kompaniji Ekograd d.o.o. su plasirali moderne uređaje – pametne reciklomate. Firma Eko grad je, naime, u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo u augustu 2022. godine postavila prvi reciklomat, čime je i zvanično startao projekat „Reciklomati u BiH“. 

Reciklomate su građani sa oduševljenjem dočekali i počeli koristiti, jer su ovi uređaji konkretan i građanima vidljiv angažman društva u očuvanju zdravlja ljudi.

BH Telecom se danas pridružio institucijama, ustanovama i firmama koji su prepoznale značaj ovog projekta i koje partnerski sudjeluju u očuvanju naše životne sredine.

Uputstvo za Ultra korisnike - realizacija poklon - kredita putem reciklomata: 

- Nakon što Ultra korisnik ubaci određeni broj komada ambalaže u reciklomat, na displayu ide na opciju ZAVRŠI, nakon čega bira opciju dopune BH TELECOM.

- Na displayu reciklomata se pojavljuje opcija gdje korisnik unosi prepaid broj na koji će Ultra dopuna biti poslana.

- Korisnik ima 45 sekundi za unos broja. Ako se dopuna ne realizira, korisnik dobiva dodatnih 45 sekundi za još jedan pokušaj.

- Ukucavanjem mobilnog Ultra broja i pritiskom na opciju DOPUNI - dopuna stiže na broj korisnika.

- Ukoliko u zadano vrijeme korisnik ne unese broj (2 x 45 sekundi), ukupan zbir reciklirane ambalaže se poništava na nulu (0) i dopuna ne dolazi na korisnikov broj.

Moja priča. BH Telecom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.