open-navfaktor-logo
search
BH ContentLab platforma
Uskoro usmjereni Javni poziv za bh. filmske radnike
Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima.
03.02.2023. u 18:26
get url
text
BH Telecom

{$galerijaFotografija}

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme.

Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu najavio inovirani Javni poziv sa naglaskom na nove teme u produkciji BH ContentLab platforme.

- Prateći svjetske trendove u produciranju i režiranju visoko kvalitetnog sadržaja odlučili smo proširiti Javni poziv prema svim renomiranim bh. filmskim radnicima za produkciju visoko kvalitetnog sadržaja a koji se proteže od srednjovjekovne Bosne pa sve do danas. Fokus bih stavio najviše na historijske teme poput opsade Sarajeva, događaje iz odbrambeno - oslobodilačkog rata 92-95, Devet heroja i druge, a koje su neiscrpna tema i siguran sam svima nama Bosancima i Hercegovcima jako bitne. Naša domovina zaslužuje da se ispriča priča o najdužoj opsadi glavnog grada ikada. Cilj ovog projekta je njegovanje naše tradicije te čuvanje sjećanja na historijske događaje kroz prizmu prošlosti - izjavio je Sedin Kahriman.

Svi prisutni su istakli veliki značaj i zadovoljstvo zbog saradnje sa BH Telecomom. Amra Bakšić Čamo se kako je ovo partnerstvo veoma značajno za cjelokupnu bh. kinematografiju.

- Neosporno ste promijenili klimu nama filmskim radnicima u BiH. Prije vas nismo bili u mogućnosti producirati dva filma godišnje a sada imamo priliku da nam se snimanja serija podudaraju u terminima, dok su svi naši glumci angažirani na projektima. To je velika stvar za sve nas i jako smo sretni zbog toga. Radimo bez pritiska i stvaramo neku novu lijepu, nadam se ne samo regionalnu već i svjetsku priču - izjavila je Bakšić - Čamo.

Želimo zahvaliti BH Telecomu na prilici da kreiramo sadržaj bez dodatnih opterećenja, budemo svoji i radimo najbolje a da ne mislimo pri tome o drugim aspektima kao npr. finansijama. S BH Telecomom smo postigli izuzetno značajan partnerski odnos te smo na tome beskrajno zahvaln, rekao je Pjer Žalica.

BH Telecom je do sada putem najveće domaće platforme za produkciju BH ContentLab, u saradnji sa domaćim producentskim kućama, realizovao snimanje serije "Kotlina" kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo, te seriju "Na rubu pameti" u režiji Elmira Jukića, te "Tender" Srđana Vuletića. Također, završeno je snimanje kriminalističke drame "Znam kako dišeš"  kreatorice Jasmile Žbanić i serije "Princ iz Eleja" kreatorica Amre Bakšić-Čamo i Elme Tataragić. Uskoro se očekuje produkcija serija "Komar"  kreatora Timura Makarevića i "Kad sam bio Hodža" reditelja Ademira Kenovića.

Podsjećamo da će BH Telecom do kraja 2024. godine investirati 27 miliona maraka za snimanje serijskog i filmskog sadržaja.

 

BH Telecom, 03.02.2023.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.