open-navfaktor-logo
search
Federalna vlada
Za izgradnju cesta odobreno 22 miliona KM
Raspodjela sredstava vršit će se na osnovu provedenog javnog poziva, a bit će dodjeljena korisnicima sredstava u skladu sa odobrenim projektima.
30.04.2024. u 16:14
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vlada Federacije BiH usvojila je danas na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Odluku o Programu utroška sredstava Kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta u iznosu od 22.000.000 KM.
Korisnici transfera su kantoni, gradovi, općine i fondovi (kantonalne direkcije/uprave za ceste) u Federaciji BiH, a svrha predmetnog transfera je poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u cestovnom prometu regionalnih, lokalnih cesta, te gradskih i općinskih ulica.
Dio ovih sredstava se nalazi na posebnom računu za upravljanje razvojnim sredstvima za implementaciju sredstava namijenjenih za finansiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa, a ostatak potrebnih sredstava će se osiguravati sukcesivno u skladu sa potrebama za realizaciju projekata.
Raspodjela sredstava vršit će se na osnovu provedenog javnog poziva, a bit će dodjeljena korisnicima sredstava u skladu sa odobrenim projektima, a na temelju podnesenih zahtjeva na javni poziv koji će raspisati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.
Javni poziv za dodjelu ovih sredstava objavit će se na službenoj web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te najmanje u dva dnevna lista, saopćila je Vlada FBiH. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.