open-navfaktor-logo
search
Povratak iz Južne Amerike
Argentinski fudbaleri putuju u Hrvatsku, žele izbjeći duži karantin u Engleskoj
Dvojica fudbalskih reprezentativaca Argentine poletjela su iz Brazila prema Hrvatskoj gdje će boraviti sedam dana u samoizolaciji kako bi izbjegli duži karantin u svom matičnom engleskom klubu Aston Villi, rekao je brat jednog od igrača.
06.09.2021. u 22:23
get url
text

Golman Emiliano Martínez i vezni igrač Emiliano Buendia bili su u timu Argentine koja je trebao igrati s Brazilom kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. No, nedjeljni susret u brazilskom Sao Paolu prekinut je ubrzo nakon početka jer ta dvojica fudbalera, kao i Tottenhamovi argentinski igrači Cristian Romero i Giovano Lo Celso, nisu proveli dvosedmičnu samoizolaciju po dolasku u tu južnoameričku zemlju.

Prema pravilima u Brazilu, svako ko dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva mora dvije sedmice provesti u karantinu.

VEZANI TEKST - Ovo je trenutak kada je prekinut najveći derbi Južne Amerike
 

Aston Villa je još uoči utakmice izvijestila kako će se Martínez i Buendia vratiti u Birmingham po završetku tog susreta dok će njihovi saigrači iz Argentine igrati s Bolivijom u četvrtak.

Martínez i Buendia su htjeli sjesti u avion te direktno otputovati iz Brazila u Hrvatsku, no u svojstvu deportiranih osoba poslani su u ponedjeljak u podne čarterom argentinske reprezentacije u Madrid od kuda trebaju nastaviti put prema Hrvatskoj, prenose agencije.

- Još u subotu je dogovoreno da Emiliano u ponedjeljak otputuje u Hrvatsku. O tome su razgovarali njegov klub Aston Villa i Argentinski fudbalski savez - rekao je Martínezov brat čije riječi prenose argentinske novine La Capital i Olé.

Dvojica Argentinaca će u Hrvatskoj provesti sedam dana u karantinu pa otputovati za London. Tako namjeravaju izbjeći dvosedmični karantin po slijetanju u London, obveznu za putnike iz Brazila u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Martìnez je u petak startao u početnoj postavi Argentine u gostujućoj pobjedi 3-1 nad Venezuelom te je također počeo susret s Brazilom. Buendia je u obje utakmice bio na klupi za rezerve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.