Istina za Vedrana

Bol u srcima porodice Puljić, prijatelja, navijača i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje se

Vedran Puljić ubijen je u Širokom Brijegu
FOTO: ARHIV

Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana

Danas se navršava devet godina od tragičnog ubistva navijača FK Sarajeva, Vedrana Puljića.

Na današnji dan, prije devet godina, u dešavanjima uoči utakmice Široki Brijeg - Sarajevo na stadionu Pecara, Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće.

Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana.

- Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje. Naprotiv, sve je jača iz godine u godinu.

S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva - saopćeno je iz FK Sarajevo.

Bordo klub će i od naredne domaće utakmice protiv FK Sloboda usmjeriti 1 KM od svake prodate ulaznice za finansiranje sudskog postupka. Duel sa Tuzlacima igra se 20. oktobra na Koševu.

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo danas u 13 sati zajedno sa stručnim štabom, te delegacijom kluba posjetit će mjesto gdje počiva u miru Vedran Puljić.

Istina za Vedrana, pravda za Horde zla 4. oktobar 2009. - 4. oktobar 2018. godine.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga