Uputili saopćenje

Borci KS: Forto, izvini se svim "seljacima", braniocima od agresije na BiH

Koordinacioni odbor boračkih organizacja Kantona Sarajevo uputio je saopćenje za javnost povodom izjave predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Edina Forte koju je dao britanskom The Guardianu.

VEZANI TEKST - Biščević Tokić: Forto duguje izvinjenje Sarajlijama zbog sramnih izjava o našem gradu!

- Ovo nije prvi put da ti, gospodine Forto, iskrivljuješ ili omalovažavaš činjenice o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i vrijeđaš osjećanja njenih branilaca. Ovim putem "ovi seljaci" što ih prozivaš su ti poručili da su ti oni omogućili da na demokratskim izborima budeš nekoliko puta biran kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i Parlamentu FBiH, a trenutno obnašaš dužnost Predsjednika Vlade Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju.

Fortu su pozvali da se "kandiduje na nekom drugom prostoru Bosne i Hercegovine koji nije bio pod kontrolom oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, za člana kućnog savjeta pa će vidjeti kako će proći, bez glasova 'seljaka' koje je prozvao".

- Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo te poziva da se javno izvineš svim "seljacima", braniocima od agresije na Bosnu i Hercegovinu.  

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga