open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 31. kolo
Borcu dovoljan i bod, Posušje najavljuje pobjedu
Fudbaleri Posušja u 31. kolu Premijer lige BiH na stadionu Mokri dolac ugostit će banjalučki Borac. Meč je na rasporedu od 17 sati, a timovi sa različitim ambicijama ulaze u ovaj duel.
14.05.2023. u 08:01
get url
text

Domaćinu su bodovi potrebni u borbi za opstanak, dok su gosti osigurali Evropu, ali im je potreban još jedan bod kako bi i teoretski potvrdili plasman na drugo mjesto.

- Svjesni smo značaja ove utakmice i znamo da neće biti lagan posao. Znamo da je Borac kvalitetna ekipa i već su osigurali mjesto koje vodi u Evropu. Njihov trener Vinko Marinović je sve jako dobro posložio u ovom drugom dijelu sezone.

Međutim, mi se na svom terenu moramo postaviti s autoritetom i vjerom da protiv jednog tako kvalitetnog protivnika možemo osigurati važne bodove za ostanak u Premijer ligi - kazao je Branko Karačić, trener Posušja.

Vinko Marinović, trener Banjalučana, poručio je kako želi da njegova ekipa sezonu završi na drugoj poziciji.

- Iza nas je serija teških utakmica sa protivnicima koji su se borili za Evropu kao i mi. Riješili smo to na najbolji mogući način, a sada nam predstoje utakmice sa ekipama koje se bore za opstanak. Sigurno da je i situacija sad malo drugačija, ali isto tako nas čekaju utakmice koje su zaista teške.

Međutim, sa naše strane neće biti opuštanja, želimo da do kraja sezone zadržimo ovo drugo mjesto koje imamo, tako da ćemo uraditi sve što se tiče toga, idemo u tom pravcu. Bili smo skoro cijeli drugi dio sezone na tom mjestu. Poslije ovjere plasmana u Evropu, i to je cilj koji želimo da ostvarimo - rekao je Marinović.

Meč na Mokrom docu igra se od 17 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, a glavni sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Sloga - Zrinjski 1:3
Velež - Igman 3:3
Sarajevo - Željezničar 2:2
Leotar - Tuzla City 3:2

nedjelja, 17 sati
Posušje - Borac (Admir Musić, Arena Sport)

ponedjeljak, 17 sati
Sloboda - Široki Brijeg (Adis Mulahasanović, MY TV)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.