open-navfaktor-logo
search
Cirkus se nastavlja
Bruka i sramota: "Suspendovani" Miloš Gigović sudio u nedjelju, sudit će i za vikend
Cirkus zvani "sudije i suđenje" opet "nastupa" u Bosni i Hercegovini. Potvrđuje to i slučaj fudbalskog arbitra Miloša Gigovića.
22.10.2020. u 18:47
get url
text

Djelilac (ne)pravde iz Bosanske Gradiške suspendovan je prošle sedmice zbog propusta u duelu 10. kola Premijer lige BiH između Borca i Veleža. Naočigled fudbalske javnosti u BiH, Gigović je pogurao Banjalučane do pobjede protiv Rođenih (2:0).

VEZANI TEKST - FSBiH se konačno probudio: "Crveni" za Miloša Gigovića!

Komitet za sudije i suđenje FSBiH režirao je foklor tako što je javnosti "prodao" priču kako su dvojica članova Komiteta iz FSRS (Draga Banjac i Ognjen Valjić) protiv toga da se Gigović žestoko kazni. Nekoliko dana kasnije, održana je nova sjednica na kojoj su Zoran Rebac, Ibrahim Hasanbegović i Muamer Bureković popustili, pa je Gigović "suspendovan", ali niko nikada iz Komiteta, a ni iz FSBiH nije objavio na koliko je suspendovan, osim što je izuzet sa zaostale utakmice Zrinjski - Široki Brijeg koja se igra 4. novembra.

U međuvremenu, "suspendovani" Gigović nastavlja da "dijeli pravdu" na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovine. Tako je protekle nedjelje (18. oktobra) sudio utakmice Omladinske Premijer lige BiH (U-15 i U-17) između Krupe i Sarajeva. 

I to nije sve. Gigović je delegiran za utakmicu 12. kola Prve lige Republike Srpske između Zvijezde 09 i Borca iz Bosanske Dubice.

Umjesto da ispašta zbog bruke i sramote koju je režirao na utakmici Borac - Velež, Gigović svakog vikenda radi ono, što je u više navrata potvrdio da ne zna raditi - sudi i odlučuje o sudbini nekog ko od fudbala živi.

Saveze, sudijski autoriteti u BiH, stidite se i sramite!

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.