Zastupnički dom BiH

Bunoza: Ministarstvo pravde uputit će Turskoj urgenciju u vezi sa izručenjem Mahmuljina

FOTO: Damir Hodžić

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine poslat će u narednom periodu urgenciju Turskoj da se postupi po molbi Suda BiH u vezi sa izručenjem nekadašnjeg komadanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina, osuđenog za ratne zločine, izjavio je ministar pravde BiH Davor Bunoza na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Bunoza je, odgovarajući na zastupničko pitanje Milorada Kojića (SNSD) - kada će Mahmuljin biti izručen BiH, rekao da to pitanje treba postaviti turskom pravosuđu.

- U vezi upita zastupnika Kojića dajem vam konkretan odgovor da nema tačnog odgovora s obzirom da to pitanje treba postaviti nadležnim institucijama Turske. Kao što je poznato, Ministarstvo pravde je 28. februara ove godine dostavilo molbu Suda BiH za izručenje imenovanog lica i nažalost do danas nismo dobili odgovor - naveo je Bunoza.

Podsjetimo, krajem aprila 2022. godine Apelaciono odjeljenje Suda BiH osudilo je Mahmuljina na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina za zločine počinjene nad Srbima 1995. u Vozući i Zavidovićima.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga