Zanimljiv podatak

Čak 15 fudbalera sa Miloševićevog spiska rođeno izvan BiH

Almedin Ziljkić rođen u Novom Pazaru (Srbija)
FOTO: Damir Hodžić

Savo Milošević, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u petak je na zvaničnom predstavljanju objavio spisak fudbalera na koje računa za predstojeća dva meča kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna i Portugala.

Na spisku se nalaze:

VEZANI TEKST - Milošević pročitao spisak, pozvao 27 fudbalera za Lihtenštajn i Portugal

Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić; Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović; Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić i Nemanja Bilbija.

Fudbalska A reprezentacija BiH uvijek se oslanjala na igrače rođene van naše države, čije porodice su zbog agresije na BiH, a kasnije ekonomske i društvene situacije raseljene širom Starog kontinenta.

Tako je 15 fudbalera rođeno izvan granica naše zemlje.

Najviše ih je rođeno u Njemačkoj - četverica (A. L. Barišić, Kolašinac, Demirović i Rahmanović).

Po trojica su rođena u Austriji (Dedić, Gazibegović i Varešanović) i Švedskoj (Ahmedhodžić, Hadžikadunić i Tahirović), dok su dvojica rođena u Hrvatskoj (Bašić i Menalo). Hadžiahmetović je rođen u Danskoj, Almedin Ziljkić u Srbiji, a Said Hamulić u Nizozemskoj.

Milošević će na klupi Zmajeva debitovati 13. oktobra na gostovanju kod Lihtenštajna u 7. kolu kvalifikacija za EURO 2024, dok će premijeru pred domaćim navijačima imati tri dana kasnije na Bilinom polju protiv Portugala.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga