open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Ćivić i Ferencvaros prokockali veliku prednost, pa izvukli remi u Norveškoj
Tri utakmice play-offa za grupnu fazu Lige prvaka odigrane su večeras, a najefikasniji meč bio je onaj u Norveškoj između Moldea i Ferencvaroša (3:3).
23.09.2020. u 22:53
get url
text

Fudbaleri Ferencvarosa remizirali su na gostovanju kod norveškog Moldea u prvom susretu play-offa za grupnu fazu Lige prvaka, a rezultat je na kraju susreta glaso 3:3.

Mađarski prvak čije boje brane Eldar Ćivić i Adnan Kovačević, kojeg večeras nije bilo u sastavu zbog povrede, propustili su priliku da sebi osiguraju odličan rezultat za revanš-susret.

Ferencvaros je poveo u sedmoj minuti golom Bolija, što je i bio rezultat kojim je okončano prvo poluvrije.

Početak drugog dijela bio je identičan startu utakmice. Igrala se sedma minuta nastavka, a Uzuni je udvostručio prednost gostiju. Činilo se tada da će Eldar Ćivić, koji je večeras igrao od prve minute, imati razloga za slavlje, baš kao i Kovačević koji je utakmicu pratio putem malih ekrana.

Ipak, samo tri minute nakon drugog gola Ferenvaroša James je smanjio na 1:2, da bi Eikrem u 65. minuti anulirao prednost gostiju. Tu nije bio kraj agoniji mađarskog prvaka jer su Norvežani preko Ellingsena u 83. minuti stigli do totalnog preokreta.

Tri minute prije kraja gosti su ipak uspjeli izbjeći poraz nakon što je Kharatin pogodio s bijele tačke i tako postavio konačnih 3:3.

Golove s utakmice Molde - Ferencvaros pogledajte OVDJE.

U preostala dva meča Olympiacos je u Pireju s 2:0 savladao kiparsku Omoniju, dok je Dynao Kiev trijumfovao u gostima kod Genta s 2:1.

Pogotke sa susreta Olympiacos - Omonia pogledajte OVDJE.

Revanš-mečevi igraju se 29. i 30. septembra.

OVDJE možete pogledati golove sa meča Gent - Dynamo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.