open-navfaktor-logo
search
Napustio salu
Dodikova završna cirkuska tačka: Nije htio slušati Komšića uživo, pa ga ispratio na "malom ekranu"
Predsjednik Republike Srpske i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik napustio je danas konstituirajuću sjednicu Predsjedništva BiH tokom obraćanja Željka Komšića.
16.11.2022. u 14:51
get url
text

- Sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio konstituirajuću sjednicu dok je on govorio. Željko Komšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi, nego ga je birao jedan dio Federacije i to ne onaj koji je trebao - hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački - započeo je Dodik svoje obrazloženje na Twitteru pa dodao:

- Кomšić je prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran, a istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsjedništva. Sve što je rekao o integracijama, saradnji s NATO-om je izmišljotina.

Potom Dodik navodi kako NATO put BiH "ne postoji".

- Nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu - zaključuje on.

 

Iako Dodik jeste napustio salu u kojoj je Komšić držao govor, prema fotografiji koju je objavio na Twitteru, evidentno je da je izlaganje ipak ispratio, samo u drugoj sali i na "malom ekranu".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.