open-navfaktor-logo
search
Ostao na Nou Campu
Dok Koeman od Barcelone pravi Nizozemsku: Pjanić će igrati samo u slučaju nepredviđenih okolnosti
Miralem Pjanić u ljetnom prijelaznom roku nije uspio napustiti Barcelonu.
01.09.2021. u 11:28
get url
text

Od momenta kada je bilo jasno da trener Ronald Koeman ne računa na njegove usluge, činilo se da će bh. veznjak napustiti Nou Camp. I Pjanić je želio otići, ali čini se da nije bilo klubova koji su u ovom momentu spremni pokriti troškove njegove plaće od osam miliona eura.

Situacija je delikatna. Pjanić u finišu prošle sezone nije igrao, a takvu praksu Koeman je nastavio i na startu nove sezone. Doduše, pohvalio je njegov profesionalizam i pozvao ga za dvoboj protiv Getafea. Niko ne zna šta će se dogoditi s bh. veznjakom. Da li će uopće dobijati šansu na terenu ili će hladiti klupu sve do zimskog prijelaznog roka.

Pretpostavlja se da će trener Barce koristiti Pjanića samo u slučaju povreda i nepredviđenih okolnosti.

VEZANI TEKST - Griezmann se prije meča protiv BiH vratio u Madrid, Barca dovela drugog napadača
 

U smiraju prijelaznog roka Koeman je na Nou Camp doveo još jednog sunarodnjaka. Luuk de Jong stigao je na posudbu iz Seville. Drugi je to Nizozemac koji je pojačao napad Barce ovog ljeta. Ranije je to učinio Memphis Depay.

Od ranije je u klubu Frenkie de Jong pa se pretpostavlja da će ova tri igrača uglavnom činiti udarnu postavu Barce. Nije ni čudo, Koeman je nedavno sjedio na klupi selekcije Nizozemske.

Barcelona je ovog ljeta ostala bez Lionela Messija i Antoinea Griezmanna koji je u posljednji čas otišao na posudbu u Atletico Madrid.

Van stroja zbog povreda su Ansu Fati, Sergio Aguero i Ousmane Dembele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.