open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzlaka
Dragan Jović: Sarajevo puno oscilira, spremni smo za derbi
U derbiju 12. kola Premijer lige BiH fudbaleri Tuzla Cityja dočekuje Sarajevo, a ovaj duel najavili su trener Dragan Jović i veznjak Huso Karjašević.
29.09.2022. u 13:47
get url
text

- Uspjeli smo da se kvalitetno spremimo za ovu utakmicu. Možda rezultat iz ove utakmice iz Doboja protiv Sloge to ne pokazuje, ali mislim isto tako da je prvo poluvrijeme bilo dosta korektno. Neke ideje koje spremamo za utakmicu protiv Sarajeva su dosta dobro izgledale i po meni smo uspjeli da riješimo kadrovske probleme iz zadnje linije koje smo imali.

Optimizam je veći jer se nam se vraćaju ovi igrači koji su bili povrijeđeni, tako da će oni dati dodatnu širinu, naročito u napadu. Svjesni smo da će biti teška utakmica, da Sarajevo dolazi sa ambicijom da se revanšira za težak poraz iz prve trećine prvenstva, ali i mi imamo svoje ambicije. Želimo zadržati priključak za vrhom tabele - rekao je Jović.

O kvalitetu sutrašnjeg protivnika strateg Tuzlaka kaže:

- Sarajevo oscilira od odlične igre gdje dominira u posjedu i stvara puno prilika, čak i nema sreće, do nivoa kakav je pokazan protiv Veleža, gdje nisu izgledali dobro. Mi se spremamo za ovu njihovu bolju varijantu. U svakom slučaju, ovo su dvije ekipe koje igraju za gol više i ja očekujem kvalitetnu utakmicu - kazao je Jović.

Svoje viđenje sutrašnjeg duela dao je i Karjašević.

- Svima nam je dobro došla reprezentativna pauza da se osvježimo i psihički i fizički. Nismo bili zadovoljni igrom u posljednja dva kola, svjesni smo i mi da to nije ono najbolje što možemo i da smo bolji bili na početku sezone.

Sutra nam je tako dobra šansa da ispravimo te greške iz posljednja dva kola, kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju šansu umjesto ovih koji nedostaju iskoristiti šansu na najbolji mogući način, tako da dođemo do željena tri boda - rekao je Karjašević.

Meč između Tuzla Citya i Sarajeva na rasporedu je u petak na Gradskom stadionu u Srebreniku sa početkom u 15 sati, a glavni sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.