Poništen konkurs

Dučić izvršni direktor programa TVSA, Ljevak ostaje v.d. direktorice

Prema onome što se moglo čuti nezvanično, v.d. direktorice Kristina Ljevak ne ispunjava sve tražene uslove konkursa za ovu poziciju, a druga kandidatkinja Amela Hubjer - Hatić navodno nije zadovoljila na intervjuu

Na danas održanoj sjednici Nezavisnog odbora JP TVSA , prema nepotvrđenim informacijama do kojih je došao Faktor, nije izabran direktor ove televizijske kuće, te će taj dio konkursa biti poništen i ponovljen. 

Nadzorni odbor je na mjesto izvršnog direktora programa imenovao Harisa Dučića, dok je izvršni direktor za pravne poslove Amir Sadžak. 

Prema onome što se moglo čuti nezvanično, v.d. direktorice Kristina Ljevak ne ispunjava sve tražene uslove konkursa za ovu poziciju, a druga kandidatkinja Amela Hubjer - Hatić navodno nije zadovoljila na intervjuu. 

Predsjednik NO Vlastimir Mijović najavio je za sutra zvanično saopćenje o današnjoj sjednici. 

Konkurs za izbor i imenovanje rukovodilaca TV SA zatvoren je 29. juna. 

Za poziciju direktorice konkurisale su Nejra Latić Hulusić, Kristina Ljevak i Amela Hubjer Hatić, koja se prijavila i za poziciju izvršnog direktora programa i produkcije.

Za ovu poziciju pored Hubjer Hatić prijavile su se Leila Kurbegović, Haris Dučić, Enisa Skenderagić, Nerminka Emrić, Haris Hojkurić i Aid Mršić.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga