Predsjedništvo BiH

Džaferović i Komšić uputili telegrame saučešća predsjedniku Poljske

Šefik Džaferović
FOTO: Ajdin Cocalić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi u povodu autobuske nesreće koja se dogodila na autocesti A4 u Republici Hrvatskoj u kojoj su poginuli državljani Poljske.

- Sa dubokim žaljenjem primio sam vijest o neprocjenjivom gubitku ljudskih života u strašnoj saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa u blizini Varaždina u Republici Hrvatskoj.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje ime, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća Vama, porodicama poginulih i Vladi Republike Poljske - rekao je Džaferović. 

I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Poljske, Andrzeju Dudi i porodicama poginulih u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Hrvatskoj.

- Poštovani predsjedniče Duda, s velikom tugom sam primio vijest o pogibiji Vaših građana u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da ćete u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izborite sa bolom i tragedijom koja vas je, nažalost, zadesila. Porodicama poginulih, Vama i svim građanima Poljske, u ime građana BiH i u lično ime izražavam najiskrenije saučešće.

Svim povrijeđenim u nesreći želimo uspješan i brz oporavak bez posljedica - rekao je Komšić, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga