open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za LP
Ferencvaros osigurao lijep kapital za revanš u Pragu, Dinamo čeka težak posao
Fudbaleri mađaraskog prvaka Ferencvarosa u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka nadigrali su prašku Slaviju s 2:0.
04.08.2021. u 21:57
get url
text

Klub bh. reprezentativca Eldara Ćivića, koji se oporavio od povrede aduktora i zaigrao od prve minute, poveo je u samom finišu prvog poluvremena. Vodstvu domaćeg sastava kumovala je velika greška gostujućeg golmana Ondreja Kolara.

VEZANI TEKST - Ćivićev Ferencvaros poveo bizarnim autogolom, kumovala mu velika greška golmana Slavije

Kapiten Slavije loše je intervenisao nakon što mu je ukrajinski internacionalac Taras Kacharaba u jednom duelu s napadačem Ferencvarosa Ryanom Mmaeeom odigrao povratni pas nakon klizećeg starta. Lopta je jednostavno "preskočila" preko noge Kolara i završila u njegovoj mreži.

Poslije pet minute igre u drugom dijelu Igor Kharatin je bio siguran realizator najstrožije kazne i tako udvostručio prednost domaćina.

Samo tri mnute kasnije Tokmac Nguen je imao veliku priliku za 3:0, no Kolar se odbranom u situaciji "1 na 1" makar malo iskupio za onu grešku s kraja prvog poluvremena.

Prilika u nastavku nije bilo mnogo, a najbolju je imala Slavija, no Denes Dibuzs je "skinuo" šut Ivana Schranza.

Petnaest minuta prije kraja u igru je ušao i Stjepan Lončar, dok je treći bh. internacionalac u redovima Mađara, Adnan Kovačević, šansu dobio u samom finišu utakmice.

U 77. minuti gosti su pogodili stativu, nakon što je lopta prethodno u bloku pogodila Ćivića. Sreća je bila na strani Zmaja i njegove ekipe poslije šuta Alexandera Baha.

Na kraju je Ferencvaros slavio s 2:0, iako su se gostili prikazali u veoma dobrom izdanju, pa će revanš sljedeće sedmice sasvim sigurno biti interesantan.

U drugom susretu koji je igrao u isto vrijeme Dinamo je remizirao s varšavskom Legijom (1:1). Zagrepčani su poveli golom Brune Petkovića u 60. minuti, da bi rezervista Muci u 82. postavio konačnih 1:1. Nakon večerašnjeg duela jasno je da Modre očekuje težak posao u revanš-susretu.

Bh. reprezentativac Luka Menalo dobio je priliku u 85. minuti, dok Amer Gojak nije ulazio u igru.

Nešto ranije danas Benfica s 2:0 trijumfovala na gostovanju kod Spartaka u Moskvi.

Kvalifikacije za LP, treće pretkolo:
Spartak Moskva - Benfica 0:2
Dinamo Zagreb - Legia 1:1
Ferencvaros - Slavia Prag 2:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.