open-navfaktor-logo
search
Selektor Nizozemska
Frank de Boer: Razočaran sam, čestitam BiH na igri protiv Sjeverne Irske i protiv nas
Bosna i Hercegovina je poštovana zemlja u svijetu fudbala, istakao je Frank de Boer, selektor fudbalske reprezentacije Holandije koja je večeras u Zenici u 3. kolu grupe 1 UEFA Lige nacija A odigrala neriješeno sa BiH (0:0).
11.10.2020. u 21:15
get url
text

- BiH je igrala 1:1 s Italijom u Ligi nacija. Ima nekoliko igrača na vrhunskom nivou. Međutim, nisu svi na tom nivou i mislim da nekim igračima nedostaje međunarodnog iskustva i da zato se ne uspijeva plasirati na velika takmičenja - kazao je De Boer, javlja Anadolu Agency (AA), a o današnjoj utakmici na stadionu Bilino polje dodao:

- Zaista moram reći da smo imali ogromne prilike. Dominirali smo tokom utakmice i htjeli osvojiti tri boda. Razočaran sam ovakvim rezultatom. Čestitam BiH na igri protiv Sjeverne Irske (ispala BiH u baražu, op.a.) i večeras protiv nas. BiH je protiv nas pokazala profesionalan pristup. Teško nam je bilo napadati jer je protivnik igrao kompaktno.

Nizozemska poslije tri kola ima četiri boda. BiH je sakupila dva. Italija, trenutno s utakmicom manje, ima četiri boda, a Poljska (meč manje) tri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.