open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
FSBiH donio odluku o licencama za PLBiH i Evropu, jedan klub u problemu
Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.
28.04.2023. u 15:56
get url
text

Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HŠK Posušje, FK Sloboda, FK Igman, FK Sloga.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nije dobio FK Leotar iz Trebinja.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HŠK Posušje i FK Sloboda.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK Igman Konjic, a FK Leotar Trebinje i FK Sloga Doboj nisu aplicirali za učešće u UEFA klupskim takmičenjima.

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2023/24, dobili su ŽNK SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Emina Mostar.

- U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova FSBiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FSBiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova - saopćeno je iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.