open-navfaktor-logo
search
Zasjedali Disciplinci
FSBiH kaznio četiri kluba, opomena treneru koji je oduševio bh. javnost
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je četiri premijerligaška kluba zbog propusta u organizaciji i korištenju pirotehnike u susretima 26. i 27. kola Premijer lige BiH.
06.05.2022. u 22:39
get url
text

Najgore je prošao Zrinjski, koji će u kasu Saveza morati platiti 3.000 KM (2.000 KM za domaći meč protiv Sarajeva i 1.000 KM za ispade navijača na gostovanju kod Željezničara).

Preostala tri kluba - Željezničar, Sarajevo i Borac, kažnjeni su sa po 1.000 KM.

VEZANI TEKST - Ivanković: Trebali smo demolirati Velež, sudija se pogubio i pokvario utakmicu

Disciplinci su izrekli opomenu i Juri Ivankoviću, treneru Širokog Brijega, koji je izjavom nakon poraza od Veleža oduševio bh. javnost. Naime, tadašnji strateg tima sa Pecare kazao je kako je sudija pogriješio što je isključio protivničkog igrača, što je rijetka pojava na našim terenima.   

- Do crvenog kartona je sve bilo korektno. Mislim da je to prijelomni trenutak utakmice. Moji igrači, vjerovatno svjesni da crveni karton nije bio, jednostavno nisu znali okrenuti ponovo utakmicu.

Velež je dobio energiju s publikom, crveni ih je dodatno motivirao. Mi smo mislili da će se utakmica sama dobiti. Sudija nakon toga nije više ništa dosudio ispravno, potpuno se pogubio i pokvario odličnu utakmicu - rekao je Ivanković nakon utakmice koja je odigrana 1. aprila.

Ako ništa, "disciplinci" su imali milosti pa mu nisu izrekli kaznu, a prijavu protiv njega podnio je Komitet za sudije i suđenje FSBiH čiji je predsjednik Elmir Pilav. 

Opomenu je zaradio i Edis Mulalić, trener Željezničara, i to zbog "zanemarivanja obaveza" na utakmici protiv Rudara u Prijedoru (0:0).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.