open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
FSBiH potvrdio: U 2022. godini hibridni tereni će se raditi na pet stadiona
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine proteklih godina je ulagao značajna finansijska sredstva za unapređenje fudbalske infrastrukture.
27.05.2022. u 14:46
get url
text

Ovih dana počinju i konkretni radovi na realizaciji jednog od najznačajnijih projekata, a to je "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH".

VEZANI TEKST - Džemidžić ne odgovara, ekspert Hodžić nema vremena: Gdje je zapela hibridna trava?

Većim dijelom, Projekat se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava FSBiH, dok će manjim dijelom u realizaciji učestvovati klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Nakon provedene tenderske procedure predstavnici FSBiH danas su potpisali Ugovor sa najpovoljnijim izvođačem radova na Projektu "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", a to je Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V.

Ugovorom je obuhvaćena I faza radova u 2022. godini, za pet stadiona i to: Gradski stadion Banja Luka, stadion Tušanj Tuzla, stadion "Asim Ferhatović Hase" Sarajevo, stadion Rođeni Mostar i stadion Pod Bijelim brijegom - Mostar.

Danas su također potpisani i pojedinačni ugovori o zajedničkom učešću, odnosno sufinansiranju Projekta sa klubovima: FK Borac, FK Sarajevo i HŠK Zrinjski.

U narednom periodu ugovore će potpisati FK Velež i Grad Tuzla sa svoja dva kluba FK Sloboda i FK Tuzla City.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo potpisao ugovor sa FSBiH: Novi travnjak na Koševu za 2,5 miliona KM

Potpisivanjem ovih ugovora, praktično već tokom naredne sedmice, mogu početi radovi na pojedinim stadionima, koji će nakon završetka Projekta imati najsavremenije hibridne terene.

Predstavnici klubova, koji su danas potpisali ugovore, istakli su da je ovo veliki korak za fudbal u našoj zemlji i zahvalili rukovodstvu Saveza na pokretanju Projekta.

Svjesni su i, da je put do realizacije dug, te da će biti još prepreka, ali da će učiniti sve sa svoje strane, da se one prevaziđu i radovi uspješno završe.

Zanimljivo, ugovor ispred Zrinjskog potpisao je Ivan Beus, potpredsjednik FSBiH, koji prema dostupnim podacima sa internet stranice mostarskog kluba obavlja funkciju direktora novog prvaka BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.