open-navfaktor-logo
search
Konačno
FSBiH raspisao tender za 12 hibridnih terena
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine raspisao je međunarodni tender za izgradnju dvanaest hibridnih terena.
24.03.2022. u 10:59
get url
text

To je veoma važan korak za snažniji razvoj bh. fudbala.

Njihovim stavljanjem u funkciju bit će povećan kvalitet ligaških takmičenja, reprezentacija će imati bolje uvjete za rad i pripreme, a što je najvažnije, mladi igrači veću šansu za napredovanje.

Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, izjavio je da se radi o historijskom koraku, na koji se dugo čekalo.

- I pored složenih i teških uvjeta, uz uložen veliki trud i napor, konačno smo došli u priliku da raspišemo ovaj međunarodni tender. Smatramo to našom velikom pobjedom u interesu fudbala. Ovaj projekat je od kapitalne važnosti i jedinstven u ovom dijelu Evrope - rekao je Zeljković.

VEZANI TEKST - Rekonstrukcija travnjaka na Tušnju koštat će više od dva miliona KM, evo koliko novca je osigurao grad Tuzla
 

On je također naglasio da je ovo ključni pokazatelj da rukovodstvo Saveza stoji iza svojih riječi. Ovdje nije kraj značajnih ulaganja, u najavi su i drugi važni projekti.

Koliko će sve trajati, na kojim stadionima će prvo krenuti radovi po okončanju procedure i kada bi fudbaleri mogli zaigrati na hibridima, iz FSBiH nisu saopćili. 

Ranije se moglo čuti da su među prioritetima stadion Tušanj u Tuzli, Gradski stadion u Banjoj Luci i stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru. Iz Veleža su nedavno otkrili i da je stadion Rođeni na toj listi.

Na jednom od sastanaka u Tuzli poručeno je da će vrijednost radova na Tušnju koštati više od dva miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.