open-navfaktor-logo
search
"Uskočio" Macić
FSBiH zamijenio pomoćnog sudiju za večerašnji derbi Sarajevo - Željezničar
Komitet za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine promijenio je pomoćnog sudiju za gradski derbi između Sarajeva i Željezničara.
04.11.2020. u 14:30
get url
text

Prvobitno je bilo planirano da funkciju prvog pomoćnika obavlja Senad Ibrišimbegović iz Travnika, što je FSBiH objavio još 23. septembra 2020. godine.

U međuvremenu, bez ikakve obavijesti, Ibrišimbegović je "nestao" iz zapisnika u Cometu, a umjesto njega "uskočio" je Amer Macić iz Mostara. Glavni sudija večerašnjeg derbija na Koševu je Irfan Peljto iz Sarajeva, a uz Macića, pomoćnik će biti i Davor Beljo iz Mostara.

VEZANI TEKST - FSBiH riješio dilemu: Ahmetović na Tušnju pogodio iz ofsajda, sudija nije kažnjen

FSBiH je promijenio i kontrolora suđenja, a umjesto prvobitno planiranog Rusmira Mrkovića, ovu funkciju obavljat će Adnan Aslipashić iz Zenice.

Zanimljivo, o Maciću se ove sezone mnogo pričalo nakon utakmice Sloboda - Sarajevo (2:3).

Tada je "mahač" iz Mostara "pogurao" Bordo tim jer nije dosudio očigledan ofsajd u finišu prvog poluvremena iz kojeg je Sarajevo povelo sa 2:1 (strijelac Ahmetović bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kada je Rahmanović uputio loptu prema njemu).

I iz Komiteta za sudije i suđenje FSBiH kasnije su potvrdili da je Macić pogriješio, odnosno da je gol postignut iz ofsajda...

Stoga i čudi odluka sudijskih autoriteta da u najvećoj utakmici bh. fudbala povjerenje ukaže sudiji o čijim odlukama se pričalo nakon utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.