open-navfaktor-logo
search
Mezarje Kovači
Godišnjica smrti: Krajišnici stigli na biciklima da odaju počast Aliji Izetbegoviću
To nam je velika čast i velika obaveza. Ipak, to je naš prvi predsjednik i to treba znati cijeniti, te prenijeti mlađim generacijama da ne padne u zaborav, kazao je Alibabić
18.10.2019. u 18:37
get url
text

Biciklisti bihaćkog kluba Japod u poslijepodnevnim satima stigli su pred Memorijalni kompleks Kovači, nakon biciklističkog maratona koji su organizovali povodom obilježavanja 16. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Oni su, nakon vožnje duge oko 310 kilometara, posjetili Šehidsko mezarje Kovači, gdje su rahmetli predsjedniku proučili Fatihu.

Prema riječima Ahmeta Alibabića, predsjednika Biciklističkog kluba Japod, ovo je šesta godina zaredom kako članovi kluba iz Bihaća, u saradnji sa Muzejom "Alija Izetbegović" organiziraju maraton Bihać - Sarajevo.

- Maraton se organizira u dvije etape, znači traje dva dana. Ovdje dolazimo dan prije, uz noćenje u Jajcu ili Donjem Vakufu, da bi na dan godišnjice smrti prvog predsjednika, rahmetli Alije izetbegovića, položili cvijeće i odali počast. To nam je velika čast i velika obaveza. Ipak, to je naš prvi predsjednik i to treba znati cijeniti, te prenijeti mlađim generacijama da ne padne u zaborav - kazao je Alibabić, te dodao kako je ove godine iz Bihaća krenulo šest biciklista.

Dodao je kako će se, dok god postoji klub, truditi da održe maraton Bihać - Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Memorijalni centar, Kovači, Biciklisti Bihać
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.