open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Goran Sablić, trener Sarajeva: I dalje vjerujem da smo favoriti, dolazio Željo ili neki drugi tim
Gorak okus domaćeg poraza od Leotara, fudbaleri Sarajeva pokušati će sprati dobrim nastupom u sutrašnjem gradskom derbiju protiv Željezničara.
21.09.2021. u 15:20
get url
text

Bordo tim poslije devet odigranih kola zauzima četvrto mjesto na premijerligaškoj tabeli, no ono što posebno brine navijače tima sa Koševa su loše partije na domaćem terenu.

- Što se tiče pripreme svi igrači su na dispoziciji, fudbaleri su motivisani, i u ekipi vlada dobra atmosfera pred utakmicu - rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Goran Sablić.

Sa četiri osvojena boda Sarajevo je treći najslabiji domaćin u prvenstvu, a lošiji domaćini od ekipe Gorana Sablića samo su Radnik (dva boda) i Leotar (bod).

{$galerijaFotografija}

- Nakon utakmice s Leotarom pričali smo o igranju na domaćem terenu. Mi želimo to promijeniti, ali treba reći da smo u gostima bolji nego prošle sezone. Očekujem da će ekipa biti bolja i ozbiljnija i da pokaže svoj potencijal. Svaka utakmica je nova prilika, svaka nosi tri boda. Sama pripreme nema posebne razlike. Mislim da će 50 posto naše snage biti dovoljno da napravimo rezultat - dodao je Sablić.

Hrvatski stručnjak kaže da je ova utakmica stvar prestiža.

- Ja i dalje vjerujem da smo favoriti, dolazio Željo ili neki drugi tim. Želim da uđemo smireno u susret - kazao je trener Sarajeva, dodavši:

- Naravno da je veliko olakšanje to što se desilo jučer. Ima to veliko značenje za sve nas. Naši ciljevi su poznati od početka sezone. Ekipe Tuzla Cityja i Zrinjskog su imali sređenu sezonu, mi baš i ne.

O igri sutrašnjeg rivala…

- Danas je lako izanalizirati protivnika, tako i oni nas. Oni imaju brzu tranziciju, ali šta će se desiti na samom terenu teško je reći - rekao je Sablić, te naglasio kako će Fanimo biti u konkurenciji za utakmicu.

- Nije u bajnom stanju, ali trenirao je proteklih šest dana, i profil je igrača koji uvijek može kvalitetno odigrati 15, 20 minuta - poručio je Sablić.

Nakon duge pauze i teške povrede na terenu sve više vremena provodi iskusni Mersudin Ahmetović.

- Svi znamo kakva je to utakmica, ne samo za Sarajevo, nego za cijelu domaću javnost - naglasio je iskusni napadač Bordo tima Mersudin Ahmetović, te dodao:

- Nakon teške povrede dobro se vratiti u ekipu. Odigrao sam desetak derbija, ali pred svaki je atmosfera posebna. Je li Željo najteži protivnik, to ćemo vidjeti sutra.

Utakmica Sarajevo - Željezničar igra se sutra od 20.30 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". Susret koji će direktno prenositi Arena Sport 1 sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

IMG_20210921_150653.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.