Već kasne mjesec i po

Grci koji su dobili posao obavezali se na novi rok: Kada će na Tušnju konačno biti postavljena trava?

Stadion Tušanj: Trave ni na vidiku
FOTO: J. Bojić

Teren stadiona Tušanj trebao je biti zelen još sredinom augusta, ali mjesec i po kasnije još nema ni traga od trave. Projekat ugradnje novog hibridnog travnjaka dobila je grčka firma Hellasod, a kašnjenje je bio povod sastanka koji je održan na Tušnju.

Sastanku su pored Grka, prisustvovali predstavnici klubova i Gradskog stadiona Tušanj, kao i nadzornik radova Nedim Ćehajić.

VEZANI TEKST - Borac dobio teren, ostali na čekanju: Od historijskog projekta do povijesnog debakla

- Tražili smo očitovanje izvođača radova jer je što se tiče tehnike i stručnih stvari sve riješeno i nema nepoznanica. Ono što smo mi danas tražili je da 10. novembra bude ugrađena trava, a nakon toga slijedi period njegovanja trave, koji po ugovoru traje 30 dana - kaže glavni nadzorni inženjer Nedim Ćehajić za Faktor.

Prema njegovim riječima, predstavnici grčke firme su dali obećanje da će novi postavljeni rok, 10. novembar, biti ispoštovan.

- O svemu na sastanku ćemo napraviti službeni zabilješku. Objašnjenja za dosadašnje kašnjenje praktično nema, ali sada imamo prihvaćenu obavezu. Mislim da je sasvim dovoljno vremena da se sve uradi na korektan način - zaključio je Ćehajić.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga