open-navfaktor-logo
search
FK Sarajevo
Hadžić: Nisam sudjelovao u transferu, direktorica mi je javila da prodajemo Rahmanovića
Emir Hadžić, nekadašnji koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo jedan je od ljudi koji su platili ceh zbog slabih rezultata Bordo tima u proljetnom dijelu sezone.
02.06.2021. u 12:53
get url
text

Sarajevo je ostalo bez titule prvaka Bosne i Hercegovine, a mnogi smatraju da se to dogodilo zbog činjenice da je klub zimus prodao Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara.

- Što se tiče transfera Rahmanovića, u njemu nisam učestvovao, ni danas ne znam detalje. Direktorica (Sabrina Buljubašić op.a.) mi je javila da ga prodajemo. OK, ima hijerarhija koju poštujem - rekao je Hadžić gostujući u podcastu "Moja garaža - moja pravila" na portalu Sportsport.ba.

On se zahvalio Rahmanovića na fantastičnoj dvoipogodišnjoj saradnji, dodavši da je bio neizostavna i važna karika.

- I te zime kada je odlazio pokazao je kakav je karakter, koliko voli Sarajevo, kako se ponašao, radio, kao da će ostati tu cijelu karijeru. Da nije "ispalo vani", siguran sam da bi produžio ugovor - dodao je Hadžić.

Kada je u pitanju Benjamin Tatar, on je, veli Hadžić, na svaki način izrazio želju da napusti klub.

- Otvorila mu se mogućnost da riješi egzistenciju i vrlo teško ih je bilo zadržati. Oni su bili pod ugovorom, a šta dobijate kad "presječete" i kažete im da ne mogu ići. Po meni je veći problem što nismo adekvatno odgovorili njihovim odlascima - konstatovao je bivši sportski koordinator FK Sarajevo.

Hadžić je kazao da je i dobio ugovor od FK Sarajevo prema kojem bi obavljao posao skauta kluba, najavivši da ga namjerava potpisati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.