open-navfaktor-logo
search
Poznat nasljednik?
Hrustemović više nije selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, u Savezu bez komentara
Mirza Hrustemović više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.
20.09.2021. u 15:14
get url
text

U dokumentu o razrješenju selektorske dužnosti, na kojem je pečat Saveza sjedeće odbojke BiH, a koji je objavio N1, navodi se da je Hrustemović prema članu 37. statuta saveza razriješen dosadašnje funkcije.

U dokumentu koji je potpisao predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović ne navodi se razlog smjene.

Kako bismo provjerili ovu informaciju kontaktirali smo i prvog čovjeka SSO, koji nas je zamolio da se obratimo "u Savez".

FOTO: N1

Na pitanje da li može potvrditi je li tačna vijest da je Hrustemović smijenjen sa pozicije selektora najtrofejnije bosanskohercegovačke reprezentacije, Zubović je kratko kazao kako to neće komentarisati.

Informaciju smo pokušali provjeriti i u kancelariji Saveza, ali niko nije odgovarao na naš poziv.

U izjavi za N1 Hrustemović je za smjenu optužio iskusnije među Zlatnim ljiljanima Dževada Hamzića, Ismeta Godinjaka i Asima Medića, uz opasku da je sve predvodio kapiten naše selekcije Sabahudin Delalić.

Kako smo uspjeli nezvanično saznati ulogu novog selektora obnašat će Ifet Mahmutović. Inače, Mahmutović je aktuelni selektor muške odbojkaške reprezentacije i trener odbojkaša sarajevske Bosne.

Mahmutović bi trebao "uskočiti" kao nasljednik Hrustemovića već tokom priprema za naredno Evropsko prvenstvo koje bi trebale početi uskoro. Naredni šampionat Starog kontineta održat će se u turskom Kemeru u periodu od 17. do 23. oktobra ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.