open-navfaktor-logo
search
Slab učinak
Hvalio Peteva na sva zvona, od tada se "ugasio"
Ivaylo Petev je najbolji selektor otkako sam ja ovdje. Igrali smo ovu utakmicu i za njega - rekao je Rade Krunić, veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslije poraza Zmajeva od Francuza na Grbavici.
03.04.2022. u 15:01
get url
text

VEZANI TEKST - Krunić: Bio je penal, Petev je najbolji selektor
 

Krunić je za reprezentaciju BiH debitirao kod Mehmeda Baždarevića, poslije toga je bio u planovima Roberta Prosinečkog i Dušana Bajevića. Bugarin mu je, priznao je, najbolji izbor.

Međutim, činjenica je da Krunić kod Peteva ne briljira. Odigrao je utakmice bez ikakvog učinka.

S obzirom na to da godinama unazad igra Serie A, da nosi dres Milana, trenutno vodeće ekipe u Italiji, od njega se s pravom očekuje da bude jedan od glavnih pokretača igre bh. tima. On to u prošlim mečevima, kada je igrao, nije bio.

Zašto? Možda Kruniću ne odgovara formacija u kojoj igra selekcija BiH. Možda je vezni red Zmajeva nakrcan igračima sličnih karakteristika. Vidjelo se to možda i najbolje u meču protiv Finske, kada su ugašene nade Zmajevima da se mogu plasirati u baraž za Mundijal. Krunić je bio jedan od igrača koji su nestali s terena pa je tokom izlaska iz igre, zajedno s Pjanićem, dobio zvižduke publike na Bilinom polju.

Krunić je u katastrofalnim kvalifikacijama za Mundijal odigrao četiri utakmice. Na tri je bio starter.

VEZANI TEKST - Ključni fudbaleri završili u džepovima Finaca, navijači se ne mogu prevariti
 

Nije imao golova, niti asistencija. Veznjak Milana prema statistici Sofascorea nije uspio kreirati ni velike prilike saigračima. Premalo od fudbalera njegovog kalibra.

"Osmica" bh. selekcije nastupio je nedavno i u prijateljskom meču s Gruzijom koji je BiH izgubila na Bilinom polju i odigrao još jednu partiju za zaborav.

Zbog problema s virozom preskočio je minimalnu pobjedu protiv Luksemburga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.