open-navfaktor-logo
search
Bugari pišu
Ivaylo Petev skuplja "otpatke", a još ne zna ostaje li na klupi Zmajeva
Ivaylo Petev do kraja godine je selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a još je nepoznato da li će ostati na klupi Zmajeva.
16.11.2022. u 11:02
get url
text

Prema ranije objavljenim informacijama postoji mogućnost da početkom 2023. godine dobijemo novog selektora. Prema određenim najavama čelnici FSBiH "žele se riješiti" bugarskog stručnjaka, a prema drugim Petev ima i drugih ponuda i još "vaga".

Za to vrijeme, prema najavama iz Bugarske, u reprezentaciju BiH doveo je još jednog "patriotu", odnosno još jedan "otpadak". Kako pišu bugarski mediji Dinko Horkaš, golman Lokomotive iz Plovdiva, uskoro će obući dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer nema mjesta u Hrvatskoj.

- Horkaš je već obavio razgovore sa selektorom Ivaylom Petevom i Fudbalskim savezom BiH, te je prihvatio njihovu ponudu da igra za domovinu svojih roditelja. Procedura za izdavanje pasoša 23-godišnjem golmanu već je u toku, a očekuje se da će prvi poziv iz reprezentacije BiH dobiti početkom iduće godine.

Prema informacijama Teme Sport, Horkaš je prihvatio ponudu, jer je razočaran što nije uvršten u sastav Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje u nedjelju - pišu bugarski mediji.

VEZANI TEKST - Nijemci se pohvalili: Denis Huseinbašić stigao na reprezentativno okupljanje

I dok se na eurosceni pojavljuju "neki novi klinci" (Said Hamulić, Denis Huseinbašić, Benjamin Tahirović...), itekako zanimljivi mladi fudbaleri, koji su spremni zaigrati za BiH, ali niko ih ne zove, za to vrijeme Petev i stručnjaci iz FSBiH se bave igračima koji o dresu našeg tima razmišljaju tek kada shvate da ne mogu igrati za Hrvatsku, Srbiju ili neku treću evropsku selekciju.

Prije odlaska u Bugarsku, Horkaš je branio Dinamo, Posušje, Varaždin i Zrinjski.

Horkaš je branio za sve mlađe uzraste reprezentacije Hrvatske, ali nikada nije debitovao za A tim Vatrenih. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.