open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Ivković o svemu: Istina o Štiliću, zašto je na svečanost došao u trenerci, šta očekuje od vječitog derbija....
Tomislav Ivković, trener Željezničara, pred vječiti derbi sa Sarajevom kazao je da u ovakvim utakmicama stanje na tabeli ne znači apsolutno ništa.
21.09.2021. u 11:36
get url
text

Hrvatski stručnjak govorio je i o Semiru Štiliću, prekaljenom veznjaku koji je ugovorom vezan za klub, ali se još ne pojavljuje na treninzima.

VEZANI TEKST - Hasanbegović: Dva ozbiljna investitora javila se Želji
 

- Štilić je došao dan poslije početka priprema. Obavio sam razgovor s njim i rekao je da će mi reći šta i kako dalje. Mislio sam da će se priključiti, on se od toga datuma nikada nije pojavio, nikada nismo razgovarali i to je jedina istina. Mogao je trenirati, nametnuti se, biti u sistemu i život bi mu danas bio ljepši nego što jeste. On je trebao donijeti samo jednu fudbalsku odluku. Da trenira. Trebao je pokazat ljubav prema fudbalu, da to voli, da to cijeni, ako se ne dogovoriš s upravom, nikom ništa - rekao je Ivković.

Osvrnuo se potom i na najveću utakmicu bh. fudbala.

- Slijedi serija većih utakmica, najveći derbi u BiH. Očekujem da pokažemo borbenost. Igramo protiv protivnika koji ima dobre individualce. I s nestrpljenjem očekujemo utakmicu - rekao je Ivković

- Mi smo isti od prvog dana priprema osim sto su došla dva igrača na posudbu. U Sarajevu je došlo najmanje desetak igrača, ali to je ekipa koja ima dva kompletna tima, ako ne i više. Oni imaju problem kako da organizuju najbolji tim zbog problema u registraciji igrača i tih pauza kojih je bilo. Stanje na tabeli ne znači ništa u derbijima.

VEZANI TEKST - Dudić na Grbavici u odijelu, Ivković nije ispoštovao navijače Želje
 

Dotakao se Ivković i "dress codea" u utakmici s Veležom.

- Izvinjavam se što nisam obukao odijelo, a od dolaska u Sarajevu ništa nisam obukao osim trenerke. Radimo puno i u trenerci se osjećam ugodnije iako sam u Hrvatskoj često radio u odijelu - objasnio je Ivković potez sa utakmice s Veležom.

- Mislim da Sarajevo Želju smatra daleko najozbiljnijim protivnikom. Bit će 1-2 izmjene, a ja bih volio da moj mladi igrač riješi susret - rekao je Ivković. 

On je zaključio da će poslije večerašnjeg treninga znati na koje igrače (ne) može računati u duelu sa Sarajevo.

Na konferenciji za medije govorio je i defanzivac Vedran Vrhovac.

- Čestitao bih navijačima na svemu sto su napravili proteklih dana. Privilegija je igrati u klubu koji slavi 100. godina. Znamo njihov kvalitet, ali dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat - kazao je Vrhovac.

Utakmica između Sarajeva i Želje igra se u srijedu od 20.30 sati na stadionu Koševo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.