open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDA
Izetbegović čestitao godišnjicu osnivanja Armije RBiH: Sačuvala je domovinu i podarila slobodu u kojoj živimo
Sutra obilježavamo 31. godišnjicu od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojne sile izrasle iz naroda, junačke vojske koja je sačuvala domovinu i podarila slobodu u kojoj danas živimo, objavio je na svojoj Facebook stranici predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
14.04.2023. u 21:24
get url
text

- Armija Republike Bosne i Hercegovine bila je naš odgovor na najteži izazov u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Tokom brutalne četverogodišnje agresije višestruko nadmoćnijeg neprijatelja, ne samo da je branila i odbranila Bosnu i Hercegovinu već je uspjela odbraniti i civilizacijske vrijednosti koje su u tim mračnim vremenima također bile napadnute.

Svaki novi dan, a posebno godišnjice poput ove, prilika su da se dubokim poštovanjem prisjetimo šehida i poginulih boraca koji su kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine dali živote u odbrani domovine - naveo je Izetbegović i dodao:

- Obaveza svih nas i dužnost budućih generacija je da na temeljima koje nam je ostavila Armija nastavimo graditi i jačati Bosnu i Hercegovinu, i učiniti je stabilnom, sigurnom, modernom i prosperitetnom državom, članicom NATO-a i Evropske unije. U to ime, svim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.