open-navfaktor-logo
search
FK Sloboda
Jahić: Nemamo povrijeđenih izuzev Bekića, to je najbitnije
Fudbaleri Slobode imat će ukupno šest kontrolnih utakmica do početka proljetnog dijela sezone.
20.01.2023. u 16:56
get url
text

Sloboda će u srijedu, 25. januara na pomoćnom terenu Tušnja ugostiti Bratstvo iz Gračanice, a tri dana poslije Loznicu.

VEZANI TEKST - Sloboda dogovorila dvije provjere, od 30. januara u Medulinu
 

Nakon toga slijedi odlazak u Medulin, gdje će Crveno-crni igrati još tri utakmice.

- Od početka priprema pa do danas sigurno mogu biti zadovoljan radom ekipe. Ono što je najbitnije je da nemamo niti jednog povrijeđenog igrača osim Amera Bekića, koji još uvijek nije zaliječio povredu, ima problema sa zadnjom ložom. Koristimo pomoćni teren stadiona Tušanj koji nije u idealnom stanju, međutim momci su se već adaptirali i maksimalno izvršavaju zadatke koji se pred njih postave i u dobrom su ritmu - rekao je trener Adnan Jahić za klupsku web stranicu.

- Naredne sedmice igramo već prvu pripremnu utakmicu protiv Bratstva iz Gračanice, a odmah nekoliko dana kasnije nas očekuje drugi prijateljski susret, protivnik je ekipa Loznice. Sigurno da će nam ove provjere dobro doći, a nakon toga slijedi nam putovanje u Medulin na završni dio priprema. Tu imamo tri dobre provjere i očekujemo da nadogradimo rad iz Tuzle i da prvu utakmicu Kupa dočekamo u dobrom ritmu i u dobrom raspoloženju - referirao je Jahić.

Sloboda će na jugu Istre u sklopu Medulin Cupa odmjeriti snage s Krupom (31. januar), Jaunom (3. februar) i Kustošijom (6. februar). Osmog ili devetog januara Tuzlaci će odigrati još jedan duel, a rival će biti naknadno poznat.

Podsjećamo da su Tuzlaci ove zime angažovali defanzivca Ivana Šuberta i veznjaka Marka Pervana. Bivši reprezentativac BiH Goran Zakarić blizu je dogovora s tuzlanskim premijerligašem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.