open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Jakirović: Protiv Slovana ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u grupnu fazu Konferencijske lige
Fudbaleri Zrinjskog ispisali su nove stranice klupske historije.
12.08.2022. u 08:55
get url
text

Prvaci Bosne i Hercegovine današnjim remijem u Kazahstanu eliminisali su Tobol - 1:1 (u Mostaru slavili 1:0) u trećem pretkolu UEFA Konferencijske lige i izborili plasman u play-off ovog takmičenja.

Trener Plemića Sergej Jakirović presretan je nakon što je njegov tim izborio plasman u play-off Konferencijske lige. 

Sinoć je po dolasku u Mostar dao izjavu za klupsku stranicu.

- Put je bio fantastičan, vrhunski let. Presretni smo, bilo je teško kako smo i očekivali. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, a u drugom se desilo ono što sam ja najmanje priželjkivao. Dogovor je bio da probamo izdržati 15-20 minuta, jer bi nam se tad počeo otvarati veliki prostor i imali bi sve više šansi. Međutim, primili smo gol i kao što to uvijek biva, zavlada panika. Htjeli, ne htjeli, budete pod pritiskom, jer oni nemaju šta izgubiti. Možda da je ušla Nikina stativa, možda bi sve bilo gotovo. Kada smo dobili igrača više, izgledalo je kao da imamo dva igrača manje.

Povlačili smo se, nismo dobro izgledali i dobro smo prošli u par situacija, malo nas je pomazila sreća. Mislim ipak da smo u dvije utakmice zaslužili ovaj prolaz, i kad bih naslonio sve na prošlu sezonu, mislim da je ovo samo nastavak prošle sezone", kazao je Jakirović i dodao:

- Hvala puno navijačima na dočeku, i onoj šestorici momaka koji su bili u Kazahstanu. Nisam mogao vjerovati da su momci došli tamo. Njihova podrška nikad nije upitna, a kao što sam i ranije govorio, mi ćemo se uvijek truditi i davati sve od sebe da ih usrećimo - rekao je trener Plemića

Jakirović je komentarisao i Slovan iz Bratislave, koji je naredni evropski protivnik Zrinjskog.

- Jako težak protivnik, ne treba ni govoriti. I oni i Olympiakos su jako teški protivnici, mada mislim da je Slovan pokazao da je bolji od Olympiakosa u ovim mečevima. Gledao sam tri njihove utakmice ove sezone. Nema veze, pripremit ćemo se kao i za svaku utakmicu dosad, svjesni da svi želi ući u grupnu fazu.

Ja ću još jednom reći, mi nemamo šta izgubiti. Već smo sad napravili bonus, prebacili ga i dat ćemo sve od sebe da se kvalifikujemo u Konferencijsku ligu - kazao je Jakirović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.