Kantonalni sud Sarajevo

Još jedna presuda u predmetu "Zadruga", oduzeto pola miliona KM: Nihadu Biliću godina zatvora

FOTO: ARHIV

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu osudio je na godinu dana zatvorske kazne Nihada Bilića, optuženog u predmetu "Zadruga" i "Zadruga 2" zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

-  Istovremeno, presudom je od firmi G-Call Centar i Best&Team oduzeta nezakonita korist u iznosu od ukupno 506.485,13 KM. Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba firmi G-Call Centar i Best&Team vršio nezakonite uplate na račun agencija za posredovanje u zapošljavanju Leading, Eslider i Witram za fiktivan angažman studenata. Ovlaštena lica agencija su novac uplaćen na račun agencija podizala u gotovini i umanjen za proviziju, putem posrednika, predavali Nihadu Biliću - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.  

Predmeti "Zadruga" i "Zadruga 2" formirani su 2018. godine. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su tada desetke lokacija, uhapšen je veliku broj osoba zbog sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe, oprali više desetaka miliona maraka. 

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga