Pripreme u punom jeku

Kako će iduće sezone izgledati Mulalićev Željo?

FOTO: FK Željezničar

FK Željezničar pred start nove sezone u Premijer ligi Bosne i Herceovine uspio je sačuvati kostur ekipe koja je plavi dres nosila u prethodnoj takmičarskoj godini.

Iako navijači s nestrpljenem čekaju potvrdu saradnje sa strateškim partnerom Eldinom Diglisićem, pripreme Plavih su u punom zamahu. Željezničar formu brusi na Zlatiboru. Plavi su u prvom kontrolnom meču savladali Kolubaru sa 2:1, a oba gola dao je Nedim Mekić. Naredni rival je Rudar iz Pljavalja.

Mulalić na raspolaganju ima tri golmana, to su Josip Bender, koji će biti prva opcija među stativama, a pored njega svoju šansu će čekati Vedad Muftić, kao i mladi Nikola Milićević koji se nalazi na Zlatiboru s ostatkom tima.

Na desnom boku mjesto je zacementirao Marin Galić, a druga opcija je 19-godišnji Amar Musić, sin bivšeg reprezentativca BiH Vedina Musića.

Za poziciju lijevog bočnog konkuriraju Luka Malić i Stjepan Vego, koji se ekipi pridružio ovog ljeta.

Na stoperskim mjestima sigurni su prekaljeni Aleksandar Kosorić i Edin Cocalić, a mladi Amar Drina definitivno ima od koga da uči. Na pripreme je od defanzivaca otputovao i junior Ajdin Kovačević.

Armin Hodžić bi za razliku od prethodne sezone, kada je bio i napadač, mogao biti vraćen na svoju prirodnu poziciju, a to je mjesto zadnjeg veznog. Za mjesto na sredini terena borit će se još Haris Hajdarević, Nedim Mekić, Semir Štilić, Omar Beća, Samir Bekrić...

Ofanzivni dio tima možda je i najviše osvježen i on će pretrpjeti vjerovatno i najveće promjene. Stigli su Brazilac Santos, Dženan Haračić i Dženis Beganović, a zadržani su Sedad Subašić i Hamza Gasal.

Željo se pod Mulalićevom komandom pokazao kao tvrd orah. Ekipa je teško primala, a isto tako teško i postizala pogotke.

Prijelazni rok u BiH još uvijek traje i nije isključeno da još neka "lasta" sleti na Grbavicu.

Sezona u Premijer ligi BiH počinje 16. jula, a Željo u prvom kolu na Grbavici dočekuje Leotar.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga