open-navfaktor-logo
search
Ostaje u Barci
Katalonski Sport: Miralem Pjanić uradio ono što niko nije očekivao da će uraditi
Nico Gonzalez odlazi, a Miralem Pjanić ostaje u Barceloni. Ovo je epilog ljetnog prijelaznog roka na Nou Campu.
10.08.2022. u 16:12
get url
text

Mladi veznjak je odlučio krenuti u potragu za većom minutažom koju neće imati u Barci, piše katalonski Sport, nahvalivši našeg reprezentativca.

- Bosanac je postigao ono što niko nije očekivao da će postići: uvjeriti Xavija da ga ostavi u Barci i izboriti mjesto u ekipi.

Nakon korekcije plaće, Miralem će sljedeće sezone biti prirodna zamjena za Busquetsa. Motiviran je (zapažen je svih ovih sedmica) i vjeruje da može biti koristan. I Xavi tako misli, očito - piše Sport, navodeći kako će Busquets uskoro napuniti 35 godina, da će igrati i Svjetsko prvenstvo, a da mu zamjena treba biti neko od najvećeg povjerenja:

- I to će biti Pjanić!

VEZANI TEKST - Zmaj sinoć na klupi: Xavi otkrio ostaje li Pjanić u Barceloni

Španski mediji napominje kako se ne smije zaboraviti da je Pjanić prije samo šest godina bio nositelj i jedna od perjanica Juventusa koji je stigao do finala Lige prvaka.

Također, prije dvije godine imao je sjajnu sezonu u Staroj dami - 43 službene utakmice, tri gola i osam asistencija. Bio je nezamjenjiv u startnoj postavi, ali je "nestao s fudbalske mape" nakon razmjene za Arthura.

- U svakom slučaju, u Barceloni za njega počinje novi život. Nužni "reset" iz Xavijeve ruke. Vidjet ćemo za što je sposoban... - zaključuje Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.