Drugo ime za jufku

Kompanija Sprind proslavlja 40 uspješnih godina poslovanja

Samir Glušac

Iako postoji od 1952. godine kao "Ilidžanska rosa", jedna od vodećih prehrambenih industrija slavi svoj rođendan od 1982. godine kad je i dobila naziv Sprind (Sarajevska Prehrambena Industrija).

Danas se svrstava u red najvećih proizvođača hrane u Bosni i Hercegovini sa godišnjom proizvodnjom više od 6.000 tona, a za vrijeme perioda rata u BiH Sprind je bio pod okupacijom u toku koje je napravljena materijalna šteta od oko 16,5 miliona KM.

Godine 1996. ponovo se "diže", te iz temelja obnavlja svoju proizvodnju. Godine predanog rada i borbe bile su potrebne da bi se danas mogli pohvaliti najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela, jufki, tjestenina, sendviča i slastičarskih proizvoda. Njihova misija je proizvodnja orginalnih visokokvalitetnih proizvoda koji pripremu ručka pretvaraju u zadovoljstvo, a vrhunski okusi okupljaju porodice.

- Kvaliteta koju naši potrošači prepoznaju godinama u našim proizvodima, rezultat je dugogodišnjeg iskustva koje zajedno gradimo već generacijama. Naše jufke, kolači, zamrznuti i pekarski proizvodi su prisutni u domovima širom BiH skoro 40 godina, a upravo za to su najzaslužniji naši timovi i uposlenici koji predano i sa mnogo ljubavi rade na svakom brendu. Svim vjernim kupcima želimo da još mnogo godina uživaju u Sprind proizvodima, a naša zadaća će i u budućnosti biti potpuna predanost vrhunskoj kvaliteti na koju su navikli - istakao je Samir Glušac, direktor kompanije Sprind.

Prošle godine ovaj bh. proizvođač uspješno je okončao proces implementacije i certifikacije zahtjeva standarda HALAL BAS 1049:2010 u svojim proizvodnim pogonima, pored već uspostavljenih sistema upravljanja poslovnim procesima, zasnovanih na načelima i zahtjevima relevantnih međunarodnih standarda HACCP i ISO 9001:2015. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga