open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Komšijski derbi u Gabeli: Hoće li Osim nadmudriti Barbarića?
Danas je na programu jedan meč 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
12.11.2022. u 08:08
get url
text

Nakon dvosedmične pauze, Velež će se u prvom od dva preostala duela kojima će završiti polusezonu u Gabeli sastati sa ekipom Širokog Brijega. 

Do kraja polusezone preostala su samo dva kola, Širokobriježani koje sa klupe predvodi Ivica Barbarić su u borbi za lidersku poziciju, a Rođenima bi pobjeda u ovoj utakmici značila priključak s gornjim domom premijerligaške tabele.

Bodovna razlika između dvije ekipe trenutno je deset bodova (s tim što izabranici Amara Osima imaju utakmicu manje).

Prvi ovosezonski susret ova dva rivala, odigran na Pecari, završen je bez golova. Obje odbrane primile su u dosadašnjem dijelu sezone po 13 golova, dok je napad Širokobriježana bio nešto produktivniji od Veležovog (21 postignuti gol, za razliku od Veležovih 15).

S druge strane, činjenica je da posljednjih sezona Rođeni uglavnom pružaju dobre partije protiv ovog protivnika, pa nema razloga da sumnjamo da će tako biti danas u u Gabeli.

Za glavnog sudiju ovog duela određen je Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a pomoćnici će mu biti sugrađanin Dženan Milić i Tešnjak Tarik Mulasmajić, dok će četvrti sudija biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Rad sudijske ekipe nadgledat će Tomislav Čuić iz Tomislavgrada, dok je za službenog delegata susreta određen Siniša Stojčić iz Laktaša.

Utakmica između FK Velež Mostar i NK Široki Brijeg igra se s početkom u 12 sati, a direktan TV prijenos osiguran je na kanalu Moja TV.

Tekstualni prijenos duela iz Gabele moći ćete pratiti na portalu Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.