open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Konjičani slavili u derbiju začelja: Ramić vodi Igman ka opstanku
Fudbaleri Igmana iz Konjica savladali su na svom terenu Leotar u direktnom duelu u borbi za opstanak i tri kola prije kraja sezone pobjegli na plus četiri od opasne zone.
07.05.2023. u 17:23
get url
text

Igman je slavio rezultatom 2:0, a ponovo je junak Konjičana bio Mirsad Ramić. On je spakovao dva pogotka u mrežu Trebinjaca i riješio važan duel.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, a najbolju je imao Leotar. U 11. minuti Aćimović je pobjega svojim čuvarima, došao u izglednu situaciju, ali kada su svi očekivali udarac, on se odlučio za dodavanje za Šipovca što se ispostavilo kao pogrešna odluka.

Mreže su mirovale do 60. minute. Prvo je pokušaj Hebibovića jedan defanzivac Leotara odbio u korner, a onda nakon prekida golman Puletić odbija loptu na nogu rezerviste Bodula, čiji udarac brani gostujući čuvar mreže, a na pravom mjestu se našao Ramić i pogodio za erupciju oduševljenja u Konjicu.

Igmanu je pet minuta poslije posao olakšao Šipovac, koji je pao u šesnaestercu Konjičana, a sudija Peljto je smatrao da se radi o simuliranju i pokazao mu žuti karton. S obzirom na to da se radilo o drugoj javnoj opomeni, igrač Leotara je morao na prijevremeno tuširanje.

Igman je pitanje pobjednika riješio u 82. minuti. Duraković je ubacio iz kornera, a lopta iza leđa Puletića glavom pospremio Ramić i stigao do 17. pogotka u sezoni.

U narednom kolu Igman gostuje Veležu, a Leotar dočekuje Tuzla City.

Tim Husrefa Musemića tri kola prije kraja osmi je na tabeli sa 33 boda, a Leotar je ostao na posljednjoj poziciji sa 28 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.