open-navfaktor-logo
search
Trener zadovoljan
Lalatović: Fale mi još dvije sedmice, ne štedim igrače, nisu imali slobodnog dana, kažu mi da nemam osjećaja
Borac je na kraju priprema u Sloveniji uspio upisati prvi trijumf. Banjalučani su poslije preokreta slavili protiv mađarskog Zalaegerszega - 2:1.
30.06.2022. u 08:52
get url
text

Trener Banjalučana Nenad Lalatović zadovoljan je odrađenim poslom u Sloveniji. Kaže da mu nedostaju još dvije sedmice priprema kako bi tim doveo na željeni nivo, ali da je najvažnije da se niko od fudbalera nije povrijedio.

- Mogu biti zadovoljan jer se niko nije povrijedio, što smo odradili teške pripreme,. Žao mi je što nismo imali više vremena, fale mi još jedno dvije sedmice da bi djelovalo kako ja to želim. Ovih 20 dana smo iz utakmice u utakmicu bili sve bolji. Protiv Vojvodine smo odigrali dobro, druga utakmica nije bila na nivou na kojem očekujem, a posljednjih godina da druge i treće pripremne utakmice gubim po 4:0 ili 5:0 - rekao je Lalatović.

- Tu ne štedim igrače, ne zanima me rezultat. Protiv Celja smo odigrali sjajnu utakmicu, a posljednja je šlag na tortu, naša najbolja utakmica - dodao je trener Borca i kazao da je zadovoljan svim igračima, kao i da ne nazire njegovih startnih 11.

Ekspedicija Borca vraća se u Banju Luku. U četvrtak, 7. jula, u Modriči će igrati meč prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv B36 Torshavn sa Farskih Ostrva.

- Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Protivnik nije atraktivan, ili pobjeđuju 1:0, ili gube 1:0. Oni su u ful sezoni, nama sezona tek počinje Igrači nisu imali slobodan dan. Kažu mi da nemam osjećaja. Sada će dobiti dva slobodna dana, da budu sa svojim porodicama. Od subote do četvrtka pripremamo se da pobijedimo - konstatovao je Lalatović.

Borac je u kontrolnim mečevima poražen od Vojvodine (0:1), Gorice (1:3), a remizirao je s Celjem (0:0)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.