open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 26. kolo
Može li Željo sa novim trenerom zaustaviti zahuktali Zrinjski, Velež u Tuzli
Prvi meč 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu danas od 15 sati igraju Zrinjski i Željezničar.
14.04.2023. u 08:26
get url
text

Nekada je to bio derbi sezone koji je odlučivao o prvaka. Mostarci su i sada na vrhu, sve su bliže naslovu, ali Sarahlije kaskaju i daleko se od prve pozicije, ali u borbi za mjesto koje vodi u Evropu.

Plave će danas u Čitluku voditi novi trener - Nermin Bašić, koji je naslijedio Edisa Mulalića. Mladi stručnjak nije imao mnogo vremena da radi sa ekipom, ali je najavio određen promjene u timu. Hoće li to biti dovoljno da se zaustavi zahuktali Mostarci, vidjet ćemo danas.

- Željezničar je dobra ekipa, jedna stvar nam malo ne ide u prilog, a to je promjena trenera. Novi trener i smjena obično donose pozitivnu energiju. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali mi smo na to spremni - poručio je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog u najavi utakmice, dodavši kako zbog povreda danas neće biti Tičinovića i Ilinkovića.

Oslabljen je i Željezničar, koji će u Čitluku nastupiti bez suspenzovanog Semira Štilića (tri žuta kartona). Inače, Zrinjski je u impresivnoj seriji od 13 pobjeda u nizu (prvenstvo i Kup BiH).

U drugom današnjem meču snage će odmjeriti Tuzla City i Velež. Tuzlaci su u borbi za opstanak, a na krilima prošlosedmične pobjede na Grbavici protiv Želje žele ostvariti novi tri trijumf.

S druge strane Velež je također u formu, uz Zrinjski i najbolji ovog proljeća. Rođeni su trenutno na trećoj poziciji, koja garantuje Evropu, a najavili su da im je nakon ovog kola cilj tu i ostati. Meč na Tušnju počinje u 16 sati.

Parovi

Zrinjski - Željezničar (Frano Jelić, 15 satu, MYTV)
Tuzla City - Velež (Aleksandar Njegomirović, 16 sati, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.