open-navfaktor-logo
search
Uspješna a(u)kcija
Nakon prodaje dresa Smaila Prevljaka, FSBiH uplatio 3.000 eura Narodnoj kuhinji Stari Grad
Nakon utakmice sa Kazahstanom u kojoj su naši Zmajevi slavili s 2:0, FSBiH je pokrenuo humanitarnu aukciju čiji je predmet bio potpisani dres dvostrukog strijelca u Nur Sulatnu Smaila Prevljaka.
29.10.2021. u 16:19
get url
text

Novac od aukcije bio je planiran za Narodnu kuhinju Stari Grad Sarajevo, a petnaestak dana nakon pokretanja aukcije plan je u potpunosti realizovan.

Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo je dobila neophodnu donaciju u visini od 3.00 eura koja će pomoći realizaciji njihovih aktivnosti, a dres je završio u rukama pasioniranog navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine koji živi i radi u Belgiji.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam bio dio ovog projekta u organizaciji FSBiH i da smo uspjeli sa sto većom donacijom pomoći kuhinji Stari Grad. Moj interes je bio da pomognem da Narodna kuhinja dobije što više novca, ali sam također presretan što je moja kolekcija upotpunjena sa još jednim posebnim dresom. Nadam se da će ubuduće biti još ovakvih akcija, a ja ću svakako učestvovati u svakoj od njih. Zahvaljujem se i FSBiH na organizaciji ove divne akcije, kao i na lijepim poklonima koje su poslali uz dres - izjavio je gospodin Edis Husić.

U ime kolektiva Narodne kuhinje Stari Grad i u svoje lično upravnik kuhinje Almir Radeljaš se zahvalio Edisu Husiću, koji je kupio dres našeg reprezentativca Smaila Prevljaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.