open-navfaktor-logo
search
Ispunjeni uvjeti
Nastavlja se disciplinski postupak protiv Gordane Tadić, neće biti izuzeća članova Komisije
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je u utorak odbilo zahtjev za izuzeće predsjednika VSTV-a BiH Halila Lagumdžije u disciplinskom postupku koji se vodi protiv glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić.
20.08.2021. u 15:42
get url
text

Time su stečeni uvjeti da predsjednik donese odluke o ostalim zahtjevima za izuzeće upućenim VSTV-u BiH. Predsjednik VSTV-a BiH je odbio zahtjeve za izuzeće članova Drugostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Mahmuta Švrake i Mustafe Šabića, saopćio je VSTV BiH.

Zahtjeve za izuzeće potpredsjednicâ VSTV-a BiH Sanele Gorušanović-Butigan i Biljane Simeunović, koje je podnio punomoćnik glavne tužiteljice Tužilaštva BiH advokat Vlado Adamović, predsjednik VSTV-a BiH je odbacio, dok je zahtjev za izuzeće koji je podnijela sama potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović predsjednik uvažio.

Time su stečeni uvjeti da Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH nastavi rad i donese drugostepenu odluku u disciplinskom postupku protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, dodaje se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.