Zbog odnosa vlasti

Nebojša Vukanović privatno "borbeno" vozilo parkirao ispred ulaza u NSRS

Šef Kluba zastupnika Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović parkirao je danas svoj automobil ispred ulaza u Narodnu skupštinu RS u Banjoj Luci.

Skupštinsko policijsko osiguranje je upozorila Vukanovića da pomjeri vozilo sa tog mjesta, ali je on odbio, te objasnio da je to uradio zbog "terora" vladajuće većine.

Vukanović se prethodno na sjednici NSRS pobunio jer vladajuća većina u Skupštini danas nije dala podršku izboru četvrtog potpredsjednika NSRS iz SDS-a, kao najveće opozicione stranke.

- Institucije ne rade svoj posao. Nismo mi ovdje zastupnici, a koji smo dobili podršku naroda, vreće za udaranje, i kese čipsa koje će neko pogaziti, kao što radi Nenad Stevandić i vladajuća većina. Poslovnik jasno kaže da opozicija ima pravo na jednog potpredsjednika NSRS-a. Godinu dana terorom većine nije izabran. Kako mi da odgovorimo ako Poslovnik jasno kaže da najveća opoziciona stranka predlaže, a skupština bira, da bi opozicija imala kakvu-takvu zastupljenost - dodao je Vukanović.

Podvukao je da je to njegovo privatno "borbeno" vozilo i podsjetio da ga je i ranije parkirao na mjestu planirane gradnje zgrade u centru Banje Luke, zatim ispred Tužilaštva u Trebinju i na drugim mjestima.

- Ono je više kao borbeno vozilo. Kupio sam ga za 6.300 maraka. Za mene je sasvim dovoljno, služi mi za potrebe prijevoza ali kao što je poznato već dugo vremena pokušavam svojim vozilom da koliko-toliko opstruišem siledžijstvo vlasti  - rekao je Vukanović.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga